31. marts 2010

Påskefrokost


Hej
Påskefrokosten står for døren. Et tidspunkt hvor hele familien samles og spiser påskefrokost sammen. En vigtig del af menuen er selvfølgelig æg - æg i alle afskygninger og former... Ikke mindst chokoladeæg - til bordpynt og dessert.
I gamle dage spiste man mange æg i påsken. Man syntes, det var fantastisk, at der kunne komme en kylling ud af et æg. Derfor mente man, at når man spiste æg, så fik man noget af den kraft, der var i ægget.
For 150 år siden kendte man også til påske-æg. Det var almindelige hønse-æg, som man farvede ved hjælp af natur-farver.
Man brugte løg-skaller til at farve med, og man ridsede i farverne, så der kom mønstre på ægget. I gamle dage var æg en rigtig lækker-bidsken. Til påske fik pigerne og karlene på gårdene nogle æg, som de kunne lege med eller spise. Børnene gik rundt og sang ved dørene for at få æg. Først i 1920 begyndte chokolade-æggene at blive populære.
Der findes en gammel påske-leg, som hedder at trante æg.
Man lader æg trille ned ad en bakke. Man kan prøve at ramme de andres æg. Eller man kan se, hvis æg der kan trille længst.
Her er nogle opskrifter til påskefrokosten: http://www.godpaaske.dk/mad_til_paaskefrokost.php
God appetit og god påske

Ingen kommentarer:

Send en kommentar